بتن ریزی کف باید طوری باشد که گویی این سطح دیگر نیاز ندارد در آینده به وسیله سرامیک و یا سنگ کف سازی شود و این خود هم هزینه را پایین می آورد و هم سریع اجرا می شود.
ابتدا شما باید کف را کاملا صاف و یک دست کنید که برای این کار بهتر است ابتدا خاک های نرم را بردارید تا به سطحی صفت برسید که برای بهتر صفت شدن کف ،شما می توانید از بتن مگر استفاده کنید.
بتن مگر چیست :
بتن مگر که نام دیگر آن بتن نظافت است و در واقع یک بتن ضعیف با عیار 140 می باشد که به منظور آماده سازی کف خاک برداری شده برای صفحه گذاری و آرماتور بندی می باشد.
دلیل های اصلی استفاده از بتن مگر چیست :
1-جلوگیری از نفوذ سیمان بتن ریزی شده به خاک
2-جلوگیری از جذب آب بتن ریزی شده توسط خاک
3-آماده سازی کف خاک برای بتن ریزی
4-صاف و یک دست کردن کف برای اجرای فونداسیون
5-و اگر در قسمتی از کف، خاک زیادی برداشتیم به وسیله بتن مگر آن را با کف تراز می کنیم.
قبل از اجرای بتن مگر بهتر است چند نکته را رعايت کنید.
1-قبل از اجرای بتن مگر بهتر است کف را با آب کاملا خیس کنید تا آب بتن جذب خاک نشود و باعث پوک شدن بتن نشود و اگر از شفته آهک استفاده کرده اید بهتر است شفته آهک هم مرطوب شود تا آب بتن ریزی را جذب نکند و باعث نشود بتن پوک شود.
2-باید بتن مگر زمانی روی شفته آهک اجرا شود که شفته مقاوم شده باشد یعنی اگر روی آن راه بروید جای کفش روی آن باقی نماند.
3-بتن مگر بهتر است در دستگاه های کوچک مخلوط شود.
4-بتن مگر بیشتر جهت پاکسازی کف و اجرای آرماتور صورت می گیرد.
5-بعد اجرای بتن مگر بهتر است سطح آن 10 ساعت مرطوب شود بعد عملیات بعدی بتن ریزی انجام شود.
بعد از آماده سازی کف، حالا نوبت به اجرای آرماتور بندی می رسد در اجرای آرماتور بندی باید به چند نکته توجه کرد :
1-بهتر است از میلگرد های آجدار استفاده شود.
2-باید قبل از اجرای آرماتور بندی، میلگرد ها آزمایش شوند تا مقاومت آنها ثابت شود.
3-اگر در انبار میلگرد دارید باید طوری انبار شود که زنگ زدگی کمتری داشته باشد.
4-در اجرای آرماتور بندی نباید میلگرد ها مستقیما روی زمین قرار بگیرد باید حداقل 10 تا 15 سانتی متر از زمین فاصله داشته باشد.
5-میلگردی که زنگ زده و در حدی است که پوسته شده است نمی توان استفاده کرد باید ابتدا آن را گونی کشی و یاماسه پاشی کرد تا از بین برود بعد اجرا شود.
6-نباید بر روی میلگرد ها نایلون کشید مگر در زمان بارندگی در غیر این صورت باعث زنگ زدن میلگرد می شود.
7-بهتر است میلگرد ها را به روش مکانیکی و به وسیله قیچی برش داد زیرا اگر با دستگاه جوش بریده شود باعث از بین رفتن مقاومت میلگرد می شود.
8-باید روی میلگرد چیز اضافه وجود نداشته باشد از قبیل یخ، روغن، قیر و….باید حتما آنها را از روی میلگرد پاک کرد.
9-برای بافتن میلگرد ها به هم بهتر است از مفتول 1 یا 1/5 میلی متر استفاده کرد.
10-نباید برای اتصال و بافتن میلگرد ها به هم از دستگاه جوش استفاده کرد (در صورت نیاز به اتصال میلگرد ها به تیر آهن باید از حداقل جوش با آمپر کم و الکترود ضعیف استفاده شود ).
11-بهتر است در اجرای آرماتور بندی، مفتول ها با دقت بسته شود چون بعضی از کارگر ها میلگرد ها را سه تا یکی می بندند تا کار زودتر تمام شود.
12-فاصله خاموت ها از یکدیگر یک وجب و یا حدودا 20 سانتی متر باشد.
13-فاصله بین آرماتور بندی تا قالب باید حداقل 2/5 سانتی متر باشد.
بعد از رعايت این نکات نوبت به قالب بندی می رسد و در قالب بندی کف کف نیازی به قالب های بزرگ ساختمانی نیست زیرا قطر بتن کف بین 10 تا 15 سانتی متر است پس با شمشه هم می توان قالب بندی کرد.
و وظیفه قالب بندی این است که شکل و فرم میل گرد ها و آلماتور ها و بتن خیس را تازه نگه دارد.
بعد از اجرای قالب بندی نوبت به بتن ریزی می رسد و اجرای بتن ریزی باید حتما با عیار 350 تا 400 باشد تا بتواند مقاومت خود را حفظ کند.
زمانی که شما برای بتن ریزی در نظر می گیرید باید طوری باشد که هوا بارانی نباشد و همچنین گرما و سرما هوا شدید نباشد زیرا در این مواقع بتن ریزی شما هیچ فایده ای ندارد چون بتن کیفیت خود را از دست می دهد.
به همین دلیل باید در موقعیت مناسب بتن ریزی انجام داد و همچنین در زمان بتن ریزی حتما باید کف کار خیس باشد تا کف کار آب موجود در بتن را جذب نکند و باعث ترک خوردن بتن نشود.
اجرای بتن ریزی با ماله پروانهای روزانه 500 تا 1000 متر مربع و با کیفیت بالا انجام می شود و اجرای بتن ریزی با تجهیزات مدرن و با دوربین تراز انجام می شود و باعث بالا رفتن کیفیت کار می شود و تمام این کارها با متخصصین مجرب صورت می گیرد.
اجرای بتن ریزی کف سوله در سطح صاف و شیب دار باهم فرق دارد به طوریکهکه در سطح تراز بتن زمان زیادی طول می کشد تا خشک شود در حالی که در سطح شیب دار این زمان به نصف می رسد دلیل آن هم، گرفته شدن آب بتن است.
در اجرای بتن ریزی کف اگر سطح شیب دار باشد حتما باید قالب بندی صورت گیرد در حالی که در سطح تراز نیاز به قالب بندی نیست به وسیله دوربین تراز یاب هم می توان بتن ریزی کرد .
زمانی که در اجرای بتن ریزی در سطح صاف از دوربین استفاده شود مقدار کار تا 2 برابر افزایش پیدا می کند اجرای بتن ریزی کف پارکینگ هم به همین صورت انجام می شود.
اجرای بتن ریزی در مناطق گرم با مناطق سرد متفاوت است و زمان و مقدار اجرای متفاوتی نسبت به هم دارند مثلا اجرای بتن ریزی در مناطق گرم: شما در مناطق گرم نمی توانید متراژ بالایی بتن انجام دهید چون بتن زود خشک می شود و زمانی برای اجرای ماله پروانهای نمی ماند بهتر است زمانی که هوا گرم است اجرای بتن ریزی را در شب انجام دهید تا هم مقدار بتن ریزی زیاد باشد و هم باعث ترک خوردن بتن نشود.
در صورتی که در اجرای بتن ریزی در مناطق سرد بر عکس عمل می کند یعنی هم متراژ کار بالا می رود و هم زمان اجرای ماله پروانهای زیاد است به همین دلیل قیمت اجرای بتن ریزی با ماله پروانهای در مناطق گرم با مناطق سرد متفاوت است .
بتن ریزی اصول و قوائد خود را دارد بتن ریزی محوطه را باید به صورت سینی کش انجام شود و برای بتن ریزی سوله شما باید آن را لیسه ای انجام دهید و بعد از اتمام کار حتما باید درزهای انبساطی و انقباظی در کف کار انجام شده باشد.
کار شرکت اطلس بتن ، اجرای بتن ریزی با ماله پروانه ای است که این بتن ریزی انواع مختلفی دارد بتن ریزی با ماله برقی ، بتن ریزی با دوربین ، بتن ریزی با آرملات
و همچنین جاهایی که بتن ریزی می شود مختلف است مثل کف سوله ، پارکینگ طبقاتی ، کف انبار و … که هر کدام نسبت به کارایی و ویژگی که دارد اجرا می شود.
در اجرای بتن ریزی در هر مکان ، نسبت به نیاز و نوع کاربرد مکانی که بتن ریزی می شود باید آرماتوربندی یا بتن مگر را به اجرای بتن ریزی اضافه کرد.
آیا بتن ریزی در کف کار بدون آرماتوربندی هم امکان دارد؟
این سوالی هست که خیلی از کارفرماها دارند بله امکان بتن ریزی بدون آرماتور بندی است به شرط ها و شروط ها.
به تازگی الیافی تولید شده است که جای گزین آرماتور می شود و در ضخامت های زیر ۲۰ سانتی متر مناسب است و این الیاف جای گزین خوبی برای میلگرد و آرماتوربندی است هم دستمزد اجرا ندارد و هم قیمت هر متر مربع ۲۰ درصد قیمت میگیرد می باشد و بیشتر در بتن ریزی کف کاربرد دارد چون بتن ریزی کف فشار به صورت عمودی است و به راحتی می تواند فشار را تحمل کند.
دیدگاهتان را بنویسید